7.2.11

Ράδιο Αρβύλα: Ένας για όλους και όλοι για έναν

Με αφορμή μια συζήτηση που δημοσιεύεται στο Status Φεβρουαρίου.

 

Οι αναγνώστες του περιοδικού σας βράβευσαν ως «Τηλεοπτικές προσωπικότητες της χρονιάς». Πώς σας φαίνεται αυτό;
Είμαστε πάρα πολύ στεναχωρημένοι για αυτήν τη βράβευση. Δεν περιμέναμε από τους αναγνώστες του STATUS να μας φερθούν κατ΄ αυτόν τον τρόπο. Θα χρειαστούμε τον χρόνο μας, αλλά επειδή ο χρόνος όλα τα γιατρεύει, θα καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε!


Πώς θα χαρακτηρίζατε κάθε έναν σας, με βάση την τηλεοπτική του παρουσία;
Αντώνης Κανάκης:
Προσωπικά δε θα ήθελα να χαρακτηρίσω έναν έναν. Είναι όλοι πολύτιμοι φίλοι και συνεργάτες μου, τους αγαπώ και τους εκτιμώ όλους αφάνταστα για πολλά πράγματα τον καθένα ξεχωριστά, αλλά και για κάποια κοινά, όπως η ευφυΐα, η καλοσύνη, το ταλέντο τους.

Γιάννης Σερβετάς:
Δεν περιγράφονται αυτά τα θηρία με λόγια. Από την άλλη όμως, λέγοντας τους «θηρία» τους περιγράφω. Αδιανόητα σκληροί, επιβλητικοί και ευρηματικοί στο «κυνήγι» , αλλά και απίστευτα τρυφεροί και στοργικοί με τους υπόλοιπους του κοπαδιού τους. Είμαι ένας τυχερός άνθρωπος που έχω την χαρά να ζω , να συναναστρέφομαι και να δημιουργώ κοντά τους.

Χρήστος Κιούσης:
Αν περιοριζόμαστε στην τηλεοπτική παρουσία τους βρίσκω ιδιαίτερα ευφυείς , ευθείς και διασκεδαστικούς και νιώθω πολύ τυχερός να τους ¨παρακολουθώ¨ τηλεοπτικά από την προνομιακή θέση του συμπαρουσιαστή. Σε προσωπικό όμως επίπεδο υπάρχει πολύ μεγάλο βάθος και εύρος συναισθημάτων για τον καθένα τους ξεχωριστά.

Στάθης Παναγιωτόπουλος:
Γ.Σ.: Όταν είναι αστείος είναι ο αστειότερος άνθρωπος που έχω δει ποτέ στην ελληνική TV.
Χ.Κ.: H τηλεοπτική του παρουσία αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα του: λιγομίλητος, ουσιαστικός, ψαγμένος και κάτοχος ενός υποχθόνιου ανατρεπτικού χιούμορ.
Α.Κ.: Θα μπορούσα να πω πολλά, επειδή έχει πολλά προσόντα αλλά θα επικεντρωθώ μόνο σε ένα: θα μπορούσε να παρουσιάζει τον τηλεφωνικό κατάλογο και να σε πείσει να το δεις με ενδιαφέρον.

Εκτός από δεμένη ομάδα στον αέρα, πόσο δεμένοι είστε και εκτός
πλατώ;
Είμαστε χειροπόδαρα δεμένοι γιατί, είτε μας αρέσει είτε όχι, από το πρωί ως το βράδυ είμαστε μαζί. Η αλήθεια είναι ότι μας αρέσει, έτσι κι αλλιώς είμαστε πάρα πολλά χρόνια φίλοι και κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι ζωές μας και οι υποχρεώσεις μας είναι έτσι, που κυριολεκτικά περνάμε όλη μας την ημέρα παρέα. Το καλοκαίρι βέβαια, δε θέλουμε να δούμε ο ένας τον άλλον για τρεις μήνες, αλλά και αυτό ωραίο είναι.

Αυτό που κάνετε στην τηλεόραση πόσο διαφέρει από το ραδιοφωνικό σας image στον Imagine 89.7;
Διαφέρει πάρα πολύ. Η τηλεόραση και το ραδιόφωνο είναι δύο τελείως, μα τελείως διαφορετικά μέσα, έχουν τελείως διαφορετικούς κώδικες και είναι αδύνατο να μεταφέρεις το κλίμα του ραδιοφώνου στην τηλεόραση. Μπορεί το «Ράδιο Αρβύλα», έστω και λίγο, να το έχει καταφέρει αυτό, αλλά στην πραγματικότητα αυτά τα δύο μέσα δεν έχουν κανένα κοινό. Το ραδιόφωνο είναι σαφώς πολύ πιο ανθρώπινο και ήρεμο μέσο και η τηλεόραση πολύ πιο απάνθρωπη και ψυχοφθόρα. Το ραδιόφωνο είναι καταφύγιο, είναι βάλσαμο για την ψυχή μας. Η τηλεόραση είναι σαφώς πιο δύσκολη.

Πόσο εναλλακτικό θεωρείτε ότι είναι το τηλεοπτικό σόου Ράδιο Αρβύλα;
Για τα δικά μας δεδομένα δεν είναι εναλλακτικό, για τα δεδομένα της ελληνικής τηλεόρασης ίσως και να είναι. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτός ο στόχος της εκπομπής.

Ποια θεωρείτε την κορυφαία σας στιγμή μέσα στο 2010; -από κάθε άποψη:
ακροαματικότητας, επιτυχημένου γκαγκ, έμπνευσης, δικής σας διασκέδασης
κ.ο.κ.
Ειλικρινά δεν έχουμε καμία διάθεση να αποφύγουμε την απάντηση, θα μπορούσαμε να φέρουμε πολλά παραδείγματα από στιγμές του «Ράδιο Αρβύλα» που θυμόμαστε, αλλά για εμάς όλο το 2010 ήταν μια δυνατή στιγμή, όλη η σεζόν, και η προηγούμενη και αυτή που διανύουμε τώρα, ήταν μια πάρα πολύ ωραία περίοδος.

Τι δεν θα κάνατε ποτέ στην TV; Και τι θα (ξανα)κάνατε πρόθυμα;
Δε θα κάναμε ποτέ πράγματα που προσβάλλουν είτε την αξιοπρέπεια τη δική μας, είτε την αξιοπρέπεια άλλων ανθρώπων. Πρόθυμα θα ξανακάναμε σχεδόν οτιδήποτε έχουμε κάνει στο παρελθόν.

Πιστεύετε ότι από το 2008 μέχρι σήμερα, μπορεί να υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που να μην έχει δει (ακόμη και από σπόντα, στο Ίντερνετ ή κάνοντας ζαπινγκ), έστω και κάτι ελάχιστο από τις εκπομπές του Ράδιο Αρβύλα;
Δεν ξέρουμε αν υπάρχει, πάντως σε περίπτωση που υπάρχει του ευχόμαστε να μην ξαναβρεί parking ποτέ στη ζωή του! 

STATUS #275, Φωτ.: Άρης Ράμμος

2 comments:

Anonymous said...

Προσωπικότητες οι ΑΜΑΝ;
Και προσωπικότητες της χρονιάς;
Ελεος ρε φίλε!

Michael_Sc said...

Τηλεοπτικές.