6.7.10

Ένα "ευχαριστώ" από τους Έλληνες Εθελοντές του Θανάση Λερούνη, πολλά "ευχαριστώ" από εμάς για το έργο τους...

M.K.O. ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
KEΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 23, 135 61 AΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
TΗΛ : 0030 2610311612 , 210 7772311, 210 8329067

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010


Αγαπητε Μιχάλη ΧΑΙΡΕ.
Στέλνουμε επιστολή για να ευχαριστήσουμε για την συμπαραστασή σας στον κ. Λερούνη
Ευχαριστούμε θερμά...



Η Μ.Κ.Ο. «΄Ελληνες Εθελοντές» και ο πρόεδρός της Αθανάσιος Λερούνης θα ήθελαν να σας ευχαριστήσουν για το συνεχές ενδιαφέρον και την ευαισθησία που δείξατε καθ’ όλη τη διάρκεια της επτάμηνης ομηρίας του.
Όλοι εμείς, τα μέλη της Μ.Κ.Ο. «ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ», η οικογένεια του Αθανάσιου Λερούνη, και οι Έλληνες φίλοι και συνεργάτες του που συμπαραστάθηκαν στην οδυνηρή περιπέτειά του, ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχή απελευθέρωσή του από τους Ταλιμπάν απαγωγείς του καθώς και τους Έλληνες και ξένους που εκδήλωσαν με κάθε τρόπο το ενδιαφέρον τους όχι μόνο για την τύχη του Έλληνα εθελοντή αλλά και για τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων των κοιλάδων των Καλλάσα.

Ευχαριστούμε τις Ελληνικές και τις Πακιστανικές Αρχές για την συνεργασία και επιτυχή έκβαση της υπόθεσης. Εκτιμούμε ιδιαίτερα το προσωπικό ενδιαφέρον των ηγετών της χώρας μας, την ικανή διπλωματική ενέργεια του Ειδικού Απεσταλμένου του Πρωθυπουργού κ. Δημητρίου Δόλλη και του Έλληνα Πρέσβη στο Ισλαμαμπάντ κ. Πέτρου Μαυροειδή καθώς και τις Πακιστανικές Αρχές που κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες και με κίνδυνο της ζωής τους επέφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κατανοούμε και σεβόμαστε τη θέση που τηρούν όλοι όσοι πιστεύουν ότι αυτή η υπόθεση της απαγωγής, είναι ένα θέμα ιδιαίτερης ευαισθησίας, που η χωρίς μέτρο δημοσιοποίησή του θα φέρει τουλάχιστον σε δύσκολη θέση συνανθρώπους μας και θα βλάψει μελλοντικές ενέργειες για την ειρήνευση στην περιοχή αυτή της Ασίας.

Εκφράζουμε επίσης τη βαθύτατη λύπη μας για το θάνατο δύο Πακιστανών πολιτών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της απαγωγής και στην επιχείρηση απελευθέρωσης. Μεταφέρουμε τα θερμά μας και προσφιλή συλλυπητήρια στις οικογένειές τους και απευχόμαστε την οποιαδήποτε παρόμοια ενέργεια που αποβαίνει εις βάρος των πολιτών και της χώρας.

Ελπίζουμε ότι χάρη στην καλή συνεργασία των δύο χωρών θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τα προγράμματα μας στις κοιλάδες των Καλλάσα στην περιοχή του Τσιτράλ, στο Β.Δ Πακιστάν.
Τα προγράμματά μας στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών Υγείας και Εκπαίδευσης των κατοίκων των κοιλάδων των Καλλάσα καθώς και στην υποστήριξη της μοναδικής παράδοσης της φυλής Καλλάσα που κατάφερε να επιβιώσει μέσα στο πέρασμα τόσων αιώνων και παραμένει ένας πολιτιστικός θησαυρός με αρχαίες καταβολές.
Τα αναπτυξιακά έργα που πραγματοποιεί η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Έλληνες Εθελοντές» συγχρηματοδοτούνται από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας Υ.Δ.Α.Σ. – HELLENIC AID του Υπουργείου Εξωτερικών, απευθύνονται και στις δύο κοινότητες που συνυπάρχουν στην περιοχή και περιλαμβάνουν την κατασκευή Σχολικών Κτηρίων, Σπιτιών Μητρότητας (Bashali), Δεξαμενών, Συστημάτων Ύδρευσης οικισμών, λουτρών κ.α. Κατά τη διάρκεια της τριετίας 2002 – 2004 οι «Έλληνες Εθελοντές» κατασκεύασαν ένα μεγάλο έργο, το Πολιτιστικό Κέντρο των Καλλάσα ή «Καλλασα – Ντούρ».
Το έργο αυτό είναι το Ίδρυμα που στοχεύει στη διατήρηση της αρχαίας παράδοσης των Καλλάσα και περιλαμβάνει Μουσείο, Νοσοκομείο, Οικοτροφείο, Δημοτικό Σχολείο Καλλασικής Παράδοσης, Τεχνικό Σχολείο, Κέντρο Έρευνας και Βιβλιοθήκη τα οποία υποστηρίζονται από ειδικά Εκπαιδευτικά προγράμματα.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.greekvolunteers.gr και grvol.blogspot.com όπου θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες της Μ.Κ.Ο. «΄Ελληνες Εθελοντές».

Παρακαλούμε δεχθείτε τους θερμούς χαιρετισμούς και ευχαριστίες των κατοίκων των κοιλάδων των Καλλάσα για το συνεχές ενδιαφέρον που δείχνετε ανταποκρινόμενοι με κάθε τρόπο, στις εκκλήσεις τους για συμπαράσταση στο δύσκολο αγώνα που κάνουν για επιβίωση στις πλαγιές του Ινδικού Καυκάσου, στο Β.Δ. Πακιστάν κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Με εκτίμηση

για τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ


Αθανάσιος Λερούνης

No comments: