5.6.10

«Duetto» επί 80 = duet(o)ttanta

Πιο γρήγορη κι απ’ το χρόνο, η θρυλική Alfa Romeo Spider του ’66 αναβιώνει σε ένα classy διθέσιο sportcar, για τα 80 χρόνια της PininFarina.


Στην παράδοση των «ανοιχτών» Alfa της Pininfarina, το νέο μοντέλο της Spider είναι και πάλι ένα roadster για δυο, με δυναμικές γραμμές και σπορ outfit. Οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν ως πηγή έμπνευσης αποκλειστικά την αυθεντική «Duetto» του 1966 - το σέξι αρχέτυπο ιταλικής φινέτσας και laidback πολυτέλειας για δυο, δημιουργώντας το απόλυτο revival που γεφυρώνει τα 80 χρόνια ιστορίας με το μέλλον της διάσημης carrozzeria: «Duetto» επί 80 = duet(o)ttanta.
Συνυφασμένη με τη μποέμ ζωή, από τη μέρα που την έκανε διάσημη ο Ντάστιν Χόφμαν στον «Πρωτάρη», το classy τιμόνι της κράτησαν στα χέρια τους διάσημοι σταρ και εμφανίστηκε σε ταινίες, όπως ο «Ταλαντούχος κος Ρίπλεϊ», χωρίς να περάσει ποτέ απαρατήρητη.

To νέο μοντέλο, είναι μόνο ένα πρωτότυπο, ένα concept car, αλλά είναι και μια Alfa Romeo! Και μάλιστα μια Alfa Spider, την οποία αν πιστέψουμε την πρόωρη λατρεία που εκδηλώθηκε μετά την παρουσίασή της στο Σαλόνι της Γενεύης τον Μάρτιο, δεν είναι λίγοι αυτοί που θα την προτιμούσαν αντί για εκείνη που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο εμπόριο.

Ο ενθουσιασμός που συνόδευσε τα αποκαλυπτήριά της, δικαιολογείται και από το γεγονός ότι ως revival μοντέλο της θρυλικής Spider του ’66, αναμένεται να είναι ένα RWD roadster μετά από πάρα πολλά χρόνια για τη μάρκα – ένα μοντέλο με πίσω κίνηση (η Pininfarina δίνει ως τεχνικά χαρακτηριστικά τον τούρμπο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1.750 cc της Alfa Brera). H «2uettoottanta» όπως ονομάστηκε, από το όνομα της αυθεντικής Spider «Duetto» και τον αριθμό 80 -ottanta στα ιταλικά- όσα και τα χρόνια που κλείνει η PininFarina, είναι ακόμη εργοστασιακό μοντέλο. Ακόμη όμως κι αν αργήσει να βγει στην παραγωγή, δείχνει μια κατεύθυνση, ενισχύοντας τις φήμες που θέλουν την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία της Alfa Romeo να επιστρέφει σύντομα σε πισωκίνητες «πλατφόρμες», εξάπτωντας τις ορέξεις όποιου το μεσογειακό ταμπεραμέντο δεν περιορίζεται μόνο στις γυναίκες.


No comments: