22.4.10

Play it again (and again) Frankie

Ο έρως μπορεί να είναι τυφλός, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι και κουφός. Στο 99% των γαμήλιων τελετών, oi νεόνυμφοι χορεύουν το Strangers In the Night από την εκτέλεση του θείου Franky. Κάτι θα ξέρουν.

Γάμος χωρίς τραγούδια και χορούς δεν νοείται. Και μπορεί όπως και στην εποχή των παππούδων μας, ο γαμπρός και η νύφη να είναι οι πρώτοι που θα σύρουν το χορό και στη συνέχεια να ξεκινήσει ένας πραγματικός μαραθώνιος τσάμικου, καλαματιανού, νησιώτικων και τσιφτετελορούμπας, αλλά το πρώτο κομμάτι της γαμήλιας δεξίωσης οφείλει να είναι το Strangers In The Night. Τουλάχιστον όσο η δεξίωση παραμένει πιστή στον τίτλο της και η ατμόσφαιρά της δεν έχει γίνει ακόμη παρόμοια με της ψησταριάς η «Ψηλή Ραχούλα» στους πρόποδες του Ταΰγετου.
Στην πρώτη δημόσια επίδειξη των χορευτικών δυνατοτήτων τους ως ζευγάρι λοιπόν, οι νεόνυμφοι θα χορέψουν το κλασικό αυτό τραγούδι του 1966 με τον Frank Sinatra και την ορχήστρα του Νelson Riddle. Προσοχή: όχι από την εκτέλεση του Barry Manilow το 2006 –που ακούγεται και πιο digital στο φινάλε- ούτε από την latin Spanish διασκευή του Jose Feliciano ("Extraños En La Noche") που είχε κυκλοφορήσει μόλις ένα χρόνο μετά την αρχική version του Frank Sinatra, θέλοντας πιθανόν να απευθυνθεί στους latin-americans οι οποίοι ως γνωστόν πιστεύουν τα μάλα στο θεσμό του γάμου.
Η προτίμηση των μελλόνυμφων όσο και των διοργανωτών δεξιώσεων στο συγκεκριμένο τραγούδι, είναι τόσο καθολική ώστε πολλά ζευγάρια αναγκάζονται μέχρι και να παρακολουθήσουν μαθήματα χορού για το συγκεκριμένο κομμάτι, προκειμένου να παρουσιαστούν πειστικά ρομαντικοί και στο πετσί του ρόλου τους το βράδυ της δεξίωσης, μπροστά στο φιλοθεάμον συγγενολόι που θα σχολιάσει πόσο υπέροχο είναι το νυφικό και τι όμορφα που την κρατά ο Μιχάλης από τη μέση ειδικά στο σημείο που ο θείος Frank ακούγεται να τραγουδά
Something in your eyes was so inviting,
Something in you smile was so exciting,
Something in my heart,
Told me I must have you...
και το εκπαιδευμένο ζεύγος λυγίζει τη μέση.
Εννοείται ότι οι πεθερές θα συγκινηθούν.
Καθώς και όλοι όσοι ίσως δεν ξέρουν πως το τραγούδι ακουγόταν στην ταινία "A Man Could Get Killed" με τον James Garner και ότι το ερμηνευτικό trademark του Sinatra όταν τραγουδά τη μελωδία με το εύηχο αλλά κενό νοήματος «ντου-μπι-ντου-μπι-ντου» ήταν που ενέπνευσε το όνομα για το περίφημο σκύλο των καρτούν Σκούμπι Ντου.


Άκου τώρα!
Ο Allan Sherman το έχει παρωδήσει ως Strangers in My Soup.
Οι Cake το έχουν διασκευάσει για το soundtrack του βιντεοπαιχνιδιού Stubbs the Zombie in "Rebel Without a Pulse".
Ο José Feliciano το συμπεριέλαβε ως "Extraños En La Noche" στο album του Sombras... Una Voz, Una Guitarra το 1967.
Μια διασκευή από την Bette Midler είχε κυκλοφορήσει και το 1976 στο δίσκο της Songs For The New Depression, με αξιοσημείωτη αποτυχία.
Το νέο τέκνο της pop jazz Michael Bublé ακούγεται να το τραγουδάει στο φιλμ Duets (2000), ενώ και ο αειθαλής crooner Barry Manilow το είχε συμπεριλάβει στο δίσκο του ονόματι The Greatest Songs of the Sixties (2006).


-Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Homme

No comments: