17.12.09

17/12/2009

Εδώ και δυο μέρες, ο Θεούλης μετακομίζει τα μπαούλα του. Μπουμπουνητά, αστραπές, βροντές, πρέπει να έχει ξεχάσει και κάποια βρύση ανοιχτή. Οι παγανιστές και οι εσχατολόγοι αυτής της πόλης χαίρονται με κάτι τέτοιες βροχές κατακλυσμιαίων προδιαγραφών. Οι φίλοι σε προσκαλούν για μια ήσυχη βραδυά στο σπίτι με ρακόμελα και καμία avant-και βγάλε premiere κατεβασμένη από το Internet. Οι πιο τολμηροί σε ψήνουν για extreme καταστάσεις «για καγιάκ, ρε γαμώτο». Αφήστε παιδιά, καγιάκ κάνω και στη Σόλωνος.

Ο χειμώνας πάντως, είναι η χειρότερη εποχή για να κάνεις μετακόμιση. Και δεν εννοώ τον Ύψιστο, αλλά όλους εμάς τους κοινούς θνητούς. Η Νικόλ, ας πούμε, τα έχει δει όλα να κουβαλάει πακέτα μέσα στη βροχή. Ανακάλυψε μάλιστα ότι της πάει πολύ το wet look.
Απ’ την άλλη, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που τους έμειναν ανοίκιαστα διαμερίσματα μια και δεν κατάφεραν να αλιεύσουν πρωτοετείς φοιτητές στην αρχή της σεζόν, ψάχνονται τώρα – αλλά και ψάχνουν το παρελθόν σου (σου λέει, αφού μου έμεινε αμανάτι η γκαρσονιέρα, ας προσέξω ποιον βάζω μέσα): «δεν θέλω παιδιά», «δεν θέλω ζώα, κάνουν ζημιές», «δεν θέλω να φέρνεις άλλους» (κατάλοιπο από τις γιάφκες αυτό), «δεν θέλω φασαρία μετά τις 9 το βράδυ γιατί βλέπω ειδήσεις και βαριακούω», «δεν θέλω γλάστρες στο μπαλκόνι γιατί τρέχουν νερά», «δεν θέλω αλλοδαπούς», «τι είστε, λέει, δημοσιογράφος; δεν θέλω να χτυπάτε δυνατά το πληκτρολόγιο γιατί η γάτα μου έχει μετασεισμικό τραύμα», «δεν θα έχετε πάρκινγκ στην πολυκατοικία γιατί το χρειάζομαι για την κόρη μου και τον άντρα της που έρχονται με διαφορετικά αυτοκίνητα».

Αν τελικά καταφέρεις να βρεις μια έντιμη αντιμετώπιση από κάποιον συνάνθρωπο, θα πρέπει να έχεις ρευστό για να κλείσεις το κελεπούρι επί τόπου. Μη σου πω και το μαξιλάρι σου μαζί, για να εγκατασταθείς άμεσα.
Η συμβίωση πάλι, εγείρει προβλήματα αυτή την εποχή. Αν αναλογιστείς ότι σύμφωνα με τις έρευνες, το 20,8% των Ελλήνων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, είναι να απορείς που δεν βλέπουμε αγγελίες τύπου «Μη προνομιούχος φοιτήτρια, αναζητά να μοιραστεί μικρό αλλά ζεστό ενοικιαζόμενο διαμέρισμα 20 τετραγωνικών, με συγκάτοικο ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, θρησκείας και τροφικών συνηθειών. Υπογραφή: Σταχτοπούτα».

Ραντεβού στο μπαρ.

No comments: